O mně

Co jsem vlastně zač?

Jmenuji se Petr, je mi 29 let a pocházím z Jižních Čech.

Jsem typ člověka, který má rád krásu ručních řemesel a poctivé práce.

Už několik let jsem fascinován hovězí kůží, její pevností a kvalitou. První výrobek z kůže byl kožený zápisník, dále jsem se pustil do kožených „žabek“ a v tom mi došlo, že bych výrobou kožených produktů chtěl trávit více času.

Postupně jsem se snažil získávat více zkušeností a kompletoval jsem základní nástroje. Koncem roku 2019 jsem dostal nápad vytvořit vlastní malou dílnu, kde mohu proměnit své nápady ve skutečnost. Snažím se přinášet do své tvorby stále nové nápady a neustále se zdokonalovat.

A proč název PB leather? Na první pohled je zřejmé, že se jedná o iniciály mého jména, já v tom ovšem vidím i něco víc. Petros je řecky skála, to značí pevnost a kůže je velice odolný a pevný materiál. Písmeno „B“ z loga pod určitým úhlem vypadá jak dva kopce, to symbolizuje přírodu a ať už se nám to líbí nebo ne, bez přírody se neobejdeme. Z toho je možné vyčíst, že obě tato písmenka popisují základní vlastnosti kůže – velice pevný, trvanlivý a přírodní materiál.

Pokud máte rádi kvalitní a unikátní produkty z pravé kůže, vyráběné kompletně ručně a líbí se vám některý z mých výrobků, tak Vás zde srdečně vítám.

 

PB leather
Petr Backstuber